13.6.2013

Linjastosuunnittelu alkaa ensi viikolla



Ensimmäisessä työpajassa käsitellään HSL:ssä aiemmin tehtyjä poikittaisliikenteen kehittämissuunnitelmaa 2012-2022 ja runkobussilinjastoa 2012-2022. Suunnitelmissa on esitetty miten runko- ja poikittaislinjastoa pyritään kehittämään lähitulevaisuudessa koko HSL-alueella. Suunnitelmien ratkaisuja tarkistetaan ja tarkennetaan alueellisten suunnitelmien yhteydessä, kuten tässä suunnitelmassa. Tavoitteena onkin nyt täsmentää, millainen runko- ja poikittaislinjasto on käytössä Etelä-Espoossa sekä Lehtisaaressa ja Kuusisaaressa kun Länsimetron liikennöinti alkaa. Runko- ja poikittaislinjasto toimii pohjana, kun tarkempi alueellinen suunnittelu syksyllä käynnistyy.

Tämän työn suunnittelualueelle on kaavailtu runkobussilinjastosuunnitelmassa seuraavanlaisia runkolinjoja:

Poikittaislinjojen osalta suunnittelualuetta koskevat linjat:


Lue lisää poikittaislinjoista aiemmasta suunnitelmasta osoitteessa: http://www.hsl.fi/FI/mikaonhsl/julkaisut/Documents/2011/23_2011_hsl_poikittaisliikenteen_kehittamisraportti.pdf


5.6.2013

Usein kysytyt kysymykset 1: Metron asemat, vuorovälit ja asemien väliset ajoajat



Alamme julkaista blogipostauksia usein kysytyistä kysymyksistä. Kysymyksiä voi esittää tämän blogin kautta tai lähettämällä niitä osoitteeseen lansimetron_linjastosuunnitelma@hsl.fi.  

Ensimmäinen UKK-postaus liittyy metron asemiin, vuoroväleihin ja asemien välisiin ajoaikoihin. Lisätietoa Länsimetrosta löytyy osoitteesta http://www.lansimetro.fi.

Länsimetron ensimmäisessä vaiheessa Helsinkiin tulee uudet metroasemat Lauttasaareen ja Koivusaareen. Espooseen uudet asemat rakentuvat Keilaniemeen, Otaniemeen, Tapiolaan, Urheilupuistoon ja Matinkylään. Lisäksi asemavaraus on voimassa Niittykummussa.


Kuva: Länsimetro Oy


Länsimetron jatkeen jälkeen metrossa liikennöidään kahta linjaa: Tapiola-Mellunmäki ja Matinkylä-Vuosaari. Molempia metrolinjoja ajetaan ruuhkassa 5 minuutin vuorovälillä, jolloin yhteiselle osuudelle muodostuu 2,5 minuutin vuoroväli. Arjen ja lauantain päiväliikenteessä linjoja liikennöidään 7,5 minuutin vuorovälillä ja yhteisellä osuudella on 3,75 minuutin vuoroväli. Iltaisin ja sunnuntaisin liikennöidään 10 minuutin vuoroväleillä, jolloin yhteisen osuuden vuoroväli on 5 minuuttia.

Metron asemien väliset ajoajat näkyvät oheisesta kuvasta
Kuva: Länsimetro Oy